INGREDIENSER:
4 port.
- 500 g delikatesspotatis
- 1 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico
- 1 rödlök
- 3 paprikor (gärna gul, röd och orange)
- 1. zucchini
- 1 burk ZETA Soltorkade tomater Classico
- 1 burk ZETA Halkidikioliver urkärnade Ekologiska
- 1/2 kruka rosmarin
- 1/2 tsk salt
- nymald svartpeppar
- 2 frp ZETA Feta Ekologisk, à 150 g
- 2 tsk chiliflakes
- 60 g rucolasallad
- Ljust levainbröd till servering.
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Halvera delikatesspotatisen om de är stora och lägg på plåt, ringla över olivolja, salta och peppra. Ugnsrosta ca 10 minuter.
- Under tiden potatisen är i ugnen, skala och skär rödlök i tunna klyftor. Skölj, ta bort kärnhus ur paprikorna och skär i grova bitar. Skölj och skär zucchini i grova bitar.
- Lägg allt på plåten och blanda runt tillsammans med potatisen. Tillsätt oliver samt soltorkade tomater med oljan de ligger i. Repa över rikligt med rosmarin och baka alla grönsaker i ugnen ca 10 minuter tills de börjar bli mjuka.
- Lägg på fetaost, strössla över chiliflakes och ännu lite mer rosmarin. Ringla över olivolja och ugnsbaka ca 5 minuter tills osten är varm och fått färg. Strössla över rucolasallad precis innan servering. Servera med ett gott ljust levainbröd.