Ingredienser:
15 minuter / 4-6 personer
- 2 gul lök, hackad
- 3 vitlöksklyftor, pressade
- ½ röd chili
- 1 stor morot, tärnad
- ½ dl Zeta Extra jungfruolivolja Classico
- 2 frp finkrossade tomater
- 3 tsk oregano
- 2–3 dl vatten
- 2 grönsaksbuljongtärning
- 2 frp Zeta Gröna linser Ekologiska, avsköljda
- salt
- peppar
- 2 frp Zeta Fetaost
- Hackad bladpersilja
- Surdegsbröd
Gör så här:
- Fräs lök, vitlök, chili och morot i rikligt med olivolja.
- Tillsätt tomater, oregano, vatten och buljongtärning. Koka ihop under 3–4 minuter, häll i linserna och låt småkoka i ytterligare 2–3 minuter.
- Smaka av med salt och peppar.
- Smula över fetaost och strö över persilja.
- Servera med surdegsbröd eller liknande.
TIPS!
Får du linsgryta över så håller den i en dryg vecka i kylskåp. Funkar perfekt som pastasås om du vill variera.