INGREDIENSER:
1/2 frp Zeta Tortiglioni Casa Di Luca 400 g
80 g Zeta Pancetta, 160 g
50 g mandel
250 g blandade cocktailtomater, olika färger
Zeta Extra jungfruolivolja Classico
1 msk Zeta Balsamvinäger Casa Di Luca
Salt
Svartpeppar
1 kruka färsk basilika
1 st zucchini
3 msk Zeta Crème av soltorkade tomater
1 dl Zeta riven Parmigiano Reggiano 22 mån
1 liten påse rucola
2–4 st Zeta Burrata, 100 g, rumstempererade
GÖR SÅ HÄR:
- Koka pastan i saltat vatten, spola i kallt vatten och låt rinna av, lägg i en bunke, ringla över olivolja och blanda runt.
- Lägg pancettan i en kall panna och sätt på värmen, stek försiktigt tills pancettan är krispig, låt rinna av på hushållspapper.
- Rosta mandel i stekpanna med en nypa salt till den är gyllenbrun, låt svalna. Grovhacka sedan och lägg åt sidan.
- Dela cocktailtomaterna, lägg i bunke, ringla över olivolja och balsamvinäger, salta och peppra. Riv över några blad basilika, blanda och låt stå.
- Hyvla zucchini med osthyvel eller mandolin och lägg i kallt vatten om den inte ska användas direkt.
- Blanda i pancetta, tomatkräm, riven parmesan, salt och peppar i pastan, blanda runt. Vänd försiktigt ner rucolan och lyft upp tomaterna ur balsamico-marinaden och blanda ner.
- Lägg zucchinin på hushållspapper och ringla över olivolja, salt och peppar.
- Lägg upp pastan i skålar och dekorera med hyvlad zucchini, rostad mandel, grovt riven basilika och en hel (eller en halv) burrata i mitten.
- Ringla olivolja över burratan och lite svartpeppar.