Halloumiburgare med riven morot och zucchini som toppas med picklad rödlök och avokado på grillat surdegsbröd.
INGREDIENSER:
6 port.
Halloumiburgare
- 400 g zucchini
- 2 tsk salt
- 100 g morot
- 1 frp Zeta Halloumi, 250 g
- 6 bitar Zeta Soltorkade tomater strimlade eller ½ frp Zeta Soltorkade tomater Classico
- 2 st ägg
- ½ dl Maizena
- 1 dl ströbröd
- 6 skivor surdegsbröd, delade
- 2 st mogna avokado
Picklad rödlök
- 2 skivade rödlökar
- 1 ½ dl Zeta Vitvinsvinäger
- 1 dl vatten
- ½ dl strösocker
- 1 st lagerblad
Tomatsalsa
- 4 st urgröpta och tärnade tomater
- 1 st hackad knipplök
- ½ kruka basilika, de plockade bladen
- 1 msk Zeta Vitvinsvinäger
- 2-3 msk Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato Medio
- salt och peppar
GÖR SÅ HÄR:
- Börja med den picklade rödlöken. Lägg rödlöken i en skål och koka upp övriga ingredienser och rör om.
- Häll den kokheta lagen över löken och låt svalna. Ställ kallt minst två timmar före servering. Håller ca tio dagar i kylskåp.
- Blanda alla ingredienser till tomatsalsan och smaka av med salt och peppar.
- Fortsätt med halloumiburgarna. Riv zucchinin på grova sidan av rivjärnet. Lägg den på ett fat och strö över salt, blanda. Låt stå 20 minuter, pressa ur vätska och lägg i en bunke.
- Riv ner morot och halloumi, lägg i soltorkade tomater.
- Rör ihop med ägg, maizena och ströbröd.
- Forma 6 burgare och grilla 2 minuter på varje sida. Använd ett non-sticknät eller en så kallad grillplåt.
- Servera med tillbehören och grillat surdegsbröd.