INGREDIENSER:
2 port.
- 1 frp Zeta Pinsa
- 1 dl Zeta Parmigiano Reggiano 22 mån ,riven
- 1 frp Zeta Mozzarella italiensk
- 2 grönkålsblad
- 1 frp Zeta Burrata
- Salt
- Nymalen svartpeppar
- Zeta Extra jungfruolivolja Guerrieri, att ringla över
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 250 grader, gärna varmluft.
- Skär mozzarella i bitar och lägg på hushållspapper. Lägg ett papper över och tryck till. Mozzarellan får då krämigare konsistens och pinsan blir inte för blöt.
- Repa grönkålsbladen och lägg i en skål. Droppa några droppar olivolja över och blanda runt.
- Fördela mozzarella, ½ dl riven parmesan och grönkål över pinsan. Pensla gärna kanterna med olivolja för extra krisp.
- Grädda i ca 7 minuter eller tills osten smält och brödet samt grönkål fått fin färg. Strössla över riven parmesan och fördela bitar av burrata.
- Salta, peppra och ringla över olivolja.
Pinsa med tomatsås, mozzarella och prosciutto
INGREDIENSER:
2 port.
- 1 frp Zeta Pinsa
- 3 msk pizzasås
- 1 frp Zeta Parmigiano Reggiano 22 mån, riven i flarn
- 1 frp Zeta Mozzarella italiensk
- Salt
- Nymalen svartpeppar
- 1 frp Zeta Prosciutto di Parma
- Färsk basilika
- Zeta Extra jungfruolivolja Guerrieri, att ringla över
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 250 grader, gärna varmluft.
- Skär mozzarella i bitar och lägg dem på hushållspapper. Lägg ett papper över och tryck till. Mozzarellan får då krämigare konsistens och pinsan blir inte för blöt.
- Fördela tomatsåsen över pinsan. Strössla över ½ dl parmesanflagor och lägg på mozzarella. Pensla gärna kanterna med olivolja för extra krisp.
- Grädda pinsan i ca 7 minuter eller tills brödet och osten fått fin färg.
- Salta och peppra.
- Fördela prosciutto, basilika och flagor av parmesan över pinsan. Ringla över olivolja. Servera!