btn-cerrar

Så tar du hand om ditt trägolv

Av

Imagen aleatoria sección 7

Tarkett bjuder på 5 tips kring hur du på bästa sätt vårdar och håller ditt trägolv snyggt och vid liv.

Att lägga in ett trägolv i sitt hem är både snyggt och långsiktigt hållbart. Något man på Tarkett tagit fasta vid när man för mer än 130 år sen startade upp som ett litet snickeri i Malmö. Då som nu var det träet som dominerade hemmet. Idag är Tarkett ett av världens största golvföretag där man än idag arbetar utifrån vikten av gedigen kunskap och kvalitet, i kombination med modern teknik och hållbarhet.

Imagen aleatoria sección 7

5 tips för hur du vårdar ett trägolv på bästa sätt.

Ett trägolv som tas om hand på rätt sätt håller i generationer. Tarkett vill därför vägleda dig i hur du går tillväga:

  1. För daglig rengöring krävs normalt bara torra rengöringsmetoder–torrmoppning eller dammsugning, och en lätt fuktad trasa för fläckar. För mer noggrann rengöring kan golvet fukttorkas med en hårt urvriden mikrofibermopp. Våttorkning rekommenderas inte eftersom det lämnar för mycket vatten kvar på golvet. Ett trägolv ska torka på1–2minuter. Vid spill ska vätskan torkas upp, så fort som möjligt.

  2. Välj ett rengöringsmedel som är avsett för lackat-eller hårdvaxoljat parkettgolv. Tall-och linoljebaserad såpa torkar ut trägolv och kan dessutom lämna en hinna på lackade ytor.

  3. Möbeltassar ska användas under alla möbler då de minskar risken för märken och repor på golvet. Möbler ska lyftas, inte dras, över golvet. Kontrollera och rengör möbeltassarregelbundet och byt ut vid behov. Kom ihåg att stoppa smuts i dörren, sand och grus sliter på golvet och orsakar repor.

  4.  Om golvet skadas finns det flera produkter för punktreparationer, både för oljade och lackade golv.

  5.  Ett hårdvaxoljat golv kräver mer omvårdnad än ett lackat. Använd en avsedd refresher ett par gånger per år, beroende på slitage, för att bevara golvets utseende och egenskaper. Behandla med underhållsolja med ett intervall på 4–5år

    Bilder: Tarkett

    Läs mer på tarkett´s hemsida

Vår instagram

[insta-gallery id="0"]