btn-cerrar

Recept: Bifftaco i majstortilla med karamelliserad lök

Av

Imagen aleatoria sección 7

Bifftaco i majstortilla med karamelliserad lök
En spännande bifftaco med ljuvlig karamelliserad lök i en mjuk och len majstortilla. Ett riktigt gott tillskott till den klassiska tacomiddagen.
Ingredienser 4 portioner:
– 1 paket Santa Maria White Corn Tortilla
– 500 g biff
– 1 påse Santa Maria Spice Paste Beef Tacos
– 1 msk olja, till stekning
– 2 gula lökar, tunt skivade
– 2 msk smör
– 1 tsk socker

Tillbehör:

Imagen aleatoria sección 7

– 1 paket mjuk salladsost, 120g
– 1 silverlök, fint hackad
– 1 kruka koriander, hackad
– 1 flaska Santa Maria

Taqueria Salsa
1. Hetta upp en stekpanna med olja, torka av biffarna och stek på hög värme i oljan, ca 1,5 minuter på varje sida, beroende på tjocklek.
2. Lägg biffarna på en skärbräda och låt dem vila.
3. Stek löken i smör på medelhög värme i en mindre panna eller tjockbottnad kastrull.
4. Löken ska bli riktigt gyllenbrun och mjuk. Häll på socker som får karamellisera med i löken.

Imagen aleatoria sección 7

Förbered resten av tillbehören
1. Hacka silverlök och koriander.
2. Smula salladsosten.
3. Värm White Corn Tortillas enligt instruktionen på paketet, håll dem varma i en ren handduk.
4. Skiva biffen i tunna strimlor.
5. Hetta upp stekpannan, lägg tillbaka köttet och häll på Spice Paste Beef Tacos. Rör om ordentligt, värm ca 1 minut.
6. Montera tacon, börja med lök i botten av tortillabrödet, lägg på kött, salladsost, toppa med Taqueria Salsa och garnera med silverlök & koriander.

Kycklingtaco med krämig majsfyllning
En härlig kycklingtaco med inspiration från streetfood och smak av Mexiko. Ett gott och enkelt sätt att addera nya spännande inslag på tacobordet.

Imagen aleatoria sección 7

Ingredienser 4 portioner:
– 1 paket Santa Maria White Corn Tortillas
– 500 g kycklingfilé eller kycklinglårfilé
– 1 påse Santa Maria Spice Paste Chicken Tacos
– 1 msk naturell olja
– 1 dl vatten

Krämig majs & chilifyllning
– 1 burk majs, ca 150g
– 1,5 dl grädde
– 0,5 tsk Santa Maria Red Hot Chili Flakes
– 0,5 tsk salt

Imagen aleatoria sección 7

Snabbpicklad rödlök
– 1 rödlök
– 0,5 tsk salt
– 1 tsk socker
– 2 msk vinäger

Sallad & tillbehör
– 1 ask körsbärstomater
– 1 romansallad
– 1 burk Santa Maria Chunky Salsa Medium
– 100 g riven ost
– 1 kruka koriander

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200⁰C
2. Lägg kycklingen i en ugnssäker form, blanda Spice Paste Chicken Tacos med vatten och blanda med kycklingen, tillaga i ugnen i ca 15-20 minuter, tills kycklingen är genomstekt.
3. Rosta majs i en torr panna tills den får lite färg, tillsätt grädde, chiliflakes och salt. Låt koka på svag värme tills det blir krämigt.
4. Skär rödlöken i tunna skivor. Snabb-pickla rödlök genom att blanda salt, socker och vinäger i en liten skål, tillsätt den tunt skurna rödlöken och låt stå cirka 15 minuter innan servering.
5. Halvera körsbärstomater och strimla salladen.
6. Ta ut kycklingen från ugnen och dra isär den med två gafflar, blanda ihop den trådiga kycklingen med såsen som blir i ugnsformen.
7. Värm tortillan enligt anvisningen på förpackningen.
8. Servera tortillan tillsammans med kycklingen, majsröran, sallad, tomat, picklad rödlök, riven ost, chunky salsa och koriander.

Vår instagram

[insta-gallery id="0"]