Utrustning för lyckat trädgårdsarbete

Gillar du att påta i den egna trädgården? Tycker du det är viktigt med en snygg och välskött trädgård? Bra, men hur är det med de redskap du använder för att lyckas med trädgården? Alltför många använder gamla slitna trädgårdsredskap som både är slöa att arbeta med och som inte direkt förgyller tiden du spenderar bland plantor och på gräsmattan. Detta är inte roligt för någon och egentligen totalt onödigt, satsa istället på en uppsättning fräscha verktyg och redskap som både underlättar arbetet och dessutom gör det bra mycket roligare (eller uthärdligare, för de med ett inte lika stort intresse av trädgårdsarbete).

Många låter ogräs som maskrosor vara i gräsmattan, eftersom de alltid kommer tillbaka på ett eller annat sätt. Ska du dock hålla på med att dra upp maskrosor ska du absolut ha den särskilda, elektriska prylen som finns för detta ändamål. Apropå redskap som drivs med el ska du dessutom helst ha en batteridriven häcksax, så du slipper elkabeln som dessutom är alldeles för lätt att klippa av. Det många inte tänker på som ett trädgårdsredskap är dock gräsklipparen. Gräsmattan är ju trots allt en del av trädgårdsarbetet och den vill man ju hålla fin om sommaren.

Gräsklippare finns i en mängd olika varianter. Knappast någon använder en manuell “handjagare” längre, trots att dessa fortfarande existerar. Idag är det åtminstone en motorgräsklippare som gäller. Nackdelen med en sådan är dock att behöva hålla på med bensin, olja och tändstift. De som är ägare av äldre motorgräsklippare känner nog igen scenariot; att stå där i trädgården och rycka i snöret för att försöka få igång det gamla eländet på senvåren. Av den anledningen finns både startgas och annat att köpa. Nej, smidigare är då en batteridriven variant. Dessa låter dessutom mycket mindre än de bensindrivna gräsklipparna vilket är bussigt mot grannarna.

Det ultimata i gräsklipparväg är dock en så kallad gräsklipparrobot som förgyller vardagen betydligt. Dessa är självgående och kräver inte så mycket eget arbete alls, förutom att behöva ange PIN-koden till dessa ibland (när de tappar bort denna). Det enda jobb man själv måste göra är förarbetet (om man inte lejer bort detta), det vill säga att gräva ned en kabel vid tomtgränsen som roboten ska hålla sig efter när den klipper. Sedan är det bara att sätta sig ned med en god dryck och se gräsklipparroboten arbeta!

corporate-x