Skapa bättre inomhusatmosfär med rätt färger

Vi spenderar mycket tid inomhus och därför är det viktigt att vi trivs när vi är innanför de fyra väggarna i våra hem. Vilka färger vi har i hemmet påverkar oss mycket och därför är det viktigt att fokusera på färgsättningen för att skapa den rätta atmosfären.

Sätt färg på tillvaron

Går du i tankarna att måla om hemma? I så fall kan du kontakta https://www.k3måleri.se och fundera på vilken färg du ska ha och vilken nyans den ska vara. När det kommer till färgsättningen i hemmet är det viktigt att utgå ifrån hur färgen påverkar dig. En del avskyr rött medan andra älskar rött. Välj färger som du själv gillar. Är ni fler som bor under samma tak får ni försöka kompromissa fram en bra lösning. Det kan vara näst intill plågsamt att tvingas omge sig med en färg man hatar.

Vill du få ut extra mycket av färgerna på dina väggar kan du välja färger som har en viss påverkan på oss människor. Exempelvis är grönt lugnande, medan rött har visat sig vara stimulerande. Det finns många artiklar på nätet där du kan läsa mer om det.

En annan häftig effekt av rätt färgval är hur vårat yttre påverkas. Inom modeindustrin utgår man alltid ifrån vilka färger som passar en modell bäst, eftersom färgerna kan förbättra eller försämra modellens utseende, vilket gäller främst valet av färgernas nyanser. Alla färger kan nämligen ha en kall eller varm nyans. Den som har en varm underton i huden bör välja att omge sig med varma nyanser, medan en person med en kall underton bör välja färger med kalla nyanser. Inom modebranschen gäller det oftast kläder och smink, men det kan lika gärna appliceras i sammanhang som inkluderar färgen på väggarna hemma. Kort sagt, välj rätt väggfärg och bli snyggare!

corporate-x