Lyckas med badrumsrenoveringen

Det är få saker som är lika trevliga som när man

kliver in i ett badrum som precis har blivit renoverat och nu även fritt från all renoveringsdamm. Att renovera badrummet är idag väldigt vanligt och tillvägagångssätten är många. Vissa väljer att endast förändra inredningen, medan andra vill göra en stor renovering som inkluderar allt från nya golv, nya elledningar till ny toalett och badkar. En badrumsrenovering kan kosta mycket pengar och därför är det bra om du ser till att ha en ordentlig budget innan du sätter igång. Renoveringen kostar mycket bara som den är och skulle ett fel i renoveringen uppstå så får du räkna med ännu större kostnader. Gör rätt från början!

1. Börja med att lista vilka behov som ni har. Vill du att flera personer ska kunna få plats samtidigt på morgonen? Hur många saker ska badrummet kunna rymma? Ska tvättmaskin få plats?

2. När behoven är listade är det dags att börja rita och planera. Se till att du mäter upp badrummet korrekt och gör därefter en planritning. Var detaljerad och få med allt som lampor, krokar, handdukstork och liknande, inte bara badkar/dusch, toalett och handfat. Skriv även in måtten. Är du lång kanske du vill ha handfatet högre upp än standard, eller hur?

3. Nu till den roliga delen! Inredning och kakel. Det finns många fina alternativ till badrumsinredning hos Hemgallerian som du kan välja mellan så att du får ett så personligt badrum som möjligt. När det kommer till kakel är det viktigt att du väljer en stil som du inte kommer att tröttna på i första taget. Detta gäller naturligtvis även för inredningen, men inredning är oftast lättare att byta ut än hela kakelväggar. Ska du renovera badrummet helt själv så kan du naturligtvis själv åka runt och välja ut din inredning, men vill du att allt sker via byggföretaget så måste du vara mycket noggrann och detaljerad med vad det är du söker.

4. Fundera över vilka moment som du kan utföra själv och vilka moment som en hantverkare kommer behöva hjälpa till med. Ska du dra ny el eller VVS behöver du anlita ett professionellt företag med utbildad och kunnig personal. En feldragen ledning kan orsaka brand och i många fall täcker då inte försäkringen om du har utfört arbetet själv. Be om offerter från flera olika hantverkare och elektriker så att du kan avgöra vem som erbjuder de bästa priset.

5. Sätt en tidsgräns! En tidsgräns kommer du att behöva av för två olika saker. Du bör sätta en tidsgräns för hur lång tid varje enskild moment får ta och du bör även sätta en tidsgräns för hur lång tid hela renoveringen får ta från början till slut. På så sätt är det lättare att bli klar i tid och inte halka efter.

corporate-x