Inred personligt med posters

Att inreda hemma med posters är ett effektivt och billigt sätt att skapa en hemtrevlig atmosfär. Alltför många glömmer bort att inreda väggarna hemma, vilket gör att rummet känns tomt och oinbjudande. Fördelen med posters är att du kan skapa en personlig inredning på nolltid. Det finns dock några tips som gör att resultatet garanterat kommer att bli bättre.

Välj ett tema

För att undvika att din vägg känns för plottrig kan det vara en bra idé att välja ett tema. Temat är den röda tråd som speglas i motiven och färgerna. Med vackra svartvita posters kan du enkelt skapa en trendig inredning som lämpar sig särskilt väl i nordiska hem där minimalismen dominerar. Svartvita posters är klassiska och stilrena, vilket gör att de passar bra ihop med övrig inredning. Det är även kul att kombinera svartvita motiv med färgglada posters. Om du väljer att göra det är det extra viktigt att tänka på det genomgående temat för att skapa balans. Populära teman är exempelvis resor, djur, växter och abstrakta föremål.

Planering är A och O

Nästa steg är att planera utformningen av väggen där du vill hänga dina posters. God planering är avgörande för att du ska få till det resultat som du önskar. Tänk igenom hur mycket plats du har och vilka storlekar på posters som passar bäst. Det bästa är att skissa upp ordningen på ett papper först. Det finns massor med olika idéer och mallar om du vill bygga en tavelvägg. Du kan även klippa ut tidningspapper i samma storlek som dina posters för att sätta upp på väggen och se hur det ser ut. När du väl hittat ett resultat som passar ditt rum är det bara att leta motiv och ramar i de valda storlekarna. När du sedan har fått hem dina posters och ramar kan du lägga ut dem på golvet för att skapa dig en överblick innan du börjar spika upp dem på väggen. Glöm inte att använda vattenpass när du hänger upp dina posters om du vill skapa raka linjer.

Variation ger dynamik

Våga skapa variation när du inreder väggarna. Välj posters i olika storlekar och ramar för att skapa en mer levande känsla. Genom att variera mera får rummet en dynamik och upplevs som mer hemtrevligt.

Anpassa efter möblerna

När du sätter upp posters gäller det att ta hänsyn till övrig inredning i rummet. Ett tips är att alltid utgå från möblernas position och bredd för att anpassa var du ska hänga dina posters. Det kan även vara snyggt att klä in möblerna med konstverk. Om du har en soffa eller fåtölj kan du hänga dina posters runt omkring för att rama in möbeln.

Anpassa efter rummets storlek

Ju större rum desto fler posters kan du inreda väggarna med. I ett stort rum kan du även ha mer utrymme mellan ramarna. I ett litet rum passar det bättre att ha mindre mellanrum.

corporate-x