Dags för ett avkopplande spa?

Det är lätt att bli avundsjuk på alla span som folk börjar inreda i sina trädgårdar. Vill man ha en avkopplande behandling så behöver man inte ens bege sig till ett spa institut – det går lika bra att göra en egen anläggning på verandan eller i en grön plats i trädgården, alternativt nere i källaren eller i badrummet. Och det positiva är att det faktiskt inte behöver kosta så mycket. Att skapa ett utomhusspa är i regel billigare än en nedgrävd swimmingpool.

Utomhusspa

Den genuina spakänslan har numera letat sig in hos folk och är förmodligen här för att stanna. Vem blir inte exalterad av en bubblande jacuzzi eller en vedeldad badtunna där man kan sitta ända inpå vintern? Badtunnor kommer idag med en hel del finesser som masserande munstycken som samtidigt ger en skön massage och en avstressande värme som letar sig ända ned i de innersta musklerna. Nacke, fötter och allt däremellan kan få sig en omgång utan att du behöver anlita en enda massör.

Nuförtiden finns det många möjligheter att skaffa det ultimata utomhusspat genom en rad hemmabutiker och återförsäljare. Självklart går det också bra att provbada, vilket är att rekommendera innan du spenderar dina pengar. Ett utomhusspa är lämpligt att placera nära husets ingång ifall du vill ta dig ett dopp på vintern. Många tycker att det är både snyggt och praktiskt att installera det på ett trädäck, vilket också skymmer sikten för grannarna en aning.

Inomhusspa

Är du en riktig fryslort eller föredrar du hellre att bada helt ifred om du har nyfikna grannar, så kan ett inomhusspa vara en god idé. Har du ett stort utrymme i badrummet så kan en jacuzzi vara

det bästa alternativet, då en badtunna främst passar för utomhusbruk. En jacuzzi kan innehålla den mest avancerade massagen med roterande jetstrålar, inbyggd radio med högtalare, automatisk rengöring och en cool belysning som kan anpassas efter behov. Ofta är materialet av akryl och kan sedan kaklas in eller komma med front. Tänk dock på att ju mer finesser som finns, desto bättre kvalité bör du köpa.

För att ge en extra lyxig känsla och en omväxling till badandet, så kan en läcker takdusch med massage och flera munstycken installeras i en annan del av badrummet. Många tycker även om att skärma av jacuzzin med en skärm, ett tak eller göra hela badrummet till en grönskande oas med plantor och färgglada klinkers som för tankarna till paradiset.

Att flytta ett spa

Om man har lagt ned stor möda på att installera ett spa så kan det vara värt att veta hur man flyttar det. Ett stort spa kan också kräva en storstädning och ska man flytta så kan man behöva anlita en flyttstädningsfirma från Sandviken, Uppsala, Gävle eller liknande om man bor i dessa trakter. Att flytta ett spa kräver vanligen an transportfirma som kan handskas med denna typ av föremål.

corporate-x